• Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn

Lactatiekundig consulten, tarieven en vergoedingen

Lactatiekundig consult bij ons in de praktijk of bij jou thuis

Tijdens een lactatiekundig consult observeren we een voeding of kolfmoment in onze praktijk in Leidsche Rijn of bij jou thuis. Het mondje van jullie baby wordt onderzocht en als het nodig is wegen we jullie baby en doen we een borstonderzoek. We beantwoorden al jullie vragen en geven deskundig en praktisch advies. We zetten ons advies en de direct toepasbare tips in een verslag, zodat jullie het altijd nog even na kunnen lezen. En tot een week na het consult begeleiden we jullie via app, telefoon en/of mail. Dat kost bij ons niets extra, maar hoort er gewoon bij. Afhankelijk van de problematiek duurt een lactatiekundig consult gemiddeld 1,5 uur. Je kunt op door de weekse dagen een afspraak maken voor een consult, als het noodzakelijk is ook in de avond, het weekend of op feestdagen. Zonder extra toeslagen. We helpen jullie graag!

Lactatiekundig consult op afstand, via telefoon of mail

In sommige gevallen kunnen we je ook telefonisch of via mail adviseren. Als blijkt dat het toch beter is om een voeding te observeren of jullie baby te onderzoeken, maken we een afspraak voor een consult bij ons in de praktijk of bij jou thuis.

Prenataal consult bij ons in de praktijk

Het prenataal consult is voor alle (aanstaande) moeders die borstvoeding willen geven en goed voorbereid willen zijn, maar ook voor moeders die een slechte ervaring hebben gehad met het geven van borstvoeding, een borstverkleining of borstkanker hebben gehad of om andere redenen verwachten dat het geven van borstvoeding misschien niet vanzelf zal gaan. Tijdens een prenataal consult van een uur bij ons in de praktijk beantwoorden we al je persoonlijke vragen, geven we je voorlichting en onderzoeken we eventueel je borsten. Na afloop ontvang je een persoonlijk borstvoedingsplan op maat en een foto- en filminstructie over het aanleggen van je baby. Kortom, we zorgen dat je optimaal bent voorbereid op het geven van borstvoeding!

All-in consult

Het all-in consult is een prenataal consult inclusief begeleiding na de bevalling. Tijdens de zwangerschap kom je naar onze praktijk voor een prenataal consult. Na de bevalling komen we bij jou langs voor een lactatiekundig consult in het kraambed (max. 1,5 uur). Daarna begeleiden we je nog twee weken via telefoon of app, telefoon en/of mail. En als je baby vier weken is hebben we, op jouw initiatief, nog een consult op afstand. We beantwoorden dan jouw vragen over kolven en oefenen met de fles i.v.m. het einde van je zwangerschapsverlof.

Overleg met andere zorgverleners

Doordat wij jarenlang als kinderverpleegkundigen hebben gewerkt, zijn we gewend om in een multidisciplinair team samen te werken en expertise in te roepen van andere zorgverleners als dat nodig is. In ons werk als lactatiekundige overleggen we regelmatig met verloskundigen, kraamverzorgsters, parodontoloog, huisartsen en consultatiebureaus. Uiteraard alleen met jullie toestemming. Wij hebben ook goed contact met de kinderartsen, dat is handig als we een baby willen doorverwijzen. In sommige gevallen adviseren we een consult bij een osteopaat, logopedist, diëtist of fysiotherapeut.

Tarieven lactatiekundig consult*

Consult bij jou thuis € 85 per uur
Consult bij ons in de praktijk € 75 per uur
Consult op afstand, via mail € 30
Consult op afstand, telefonisch€ 10 starttarief, daarna € 1 per minuut
Prenataal consult € 75 een uur
All-in consult € 170

*betaling achteraf, na het consult sturen we je een factuur via mail

Na 30 km heen en terugreis vanaf onze praktijk naar jou huis rekenen we € 0,30 per km. Eventuele parkeerkosten worden altijd in rekening gebracht.

Een consult mag tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd, daarna brengen we € 30 in rekening.

Vergoedingen lactatiekundige hulp

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Benodigde hulpmiddelen en materialen worden niet door de verzekeraar vergoed. We adviseren je om vooraf bij jouw zorgverzekeraar te informeren of jij geheel of gedeeltelijk verzekerd bent voor lactatiekundige zorg. Soms vergoedt de zorgverzekeraar de kosten alleen als je bent doorverwezen door een huisarts, verloskundige of het consultatiebureau. Je kunt dit ook zien op Zorgwijzer.nl: overzicht vergoedingen Lactatiekundige hulp.

Ben je verzekerd bij FBTO ? bekijk dan dit zeer uitgebreide pakket.

Gratis advies voor zorgverleners

Ben je kraamverzorgster, verloskundige, huisarts, arts bij een consultatiebureau of verpleegkundige en wil je ons een vraag of probleem voorleggen? Je mag ons altijd bellen of mailen voor gratis deskundig advies en praktische tips: 06 – 57 93 90 50. We zijn elke dag bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen.

Tijdens een lactatiekundig consult observeren we een voeding of kolfmoment in onze praktijk of bij jou thuis.