• Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn

Over mij

Ik ben lactatiekundige Angelique Dekker en heb 15 jaar als kinderverpleegkundige in het Wilhelmina Kinderziekenhuis gewerkt. Als Lactatiekundige ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen, en gecertificeerd lactatiekundige  Sinds 2006 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk Baby & Borstvoeding in Utrecht-Leidsche Rijn.

Veel ervaring

Al 20 jaar begeleid ik moeders bij het geven van borstvoeding aan zowel gezonde baby’s als baby’s met reflux, allergie, slaapproblemen, hart- en longziekten, schisis etc. In mijn werk als zelfstandig lactatiekundige heb ik veel aan mijn klinische ervaring, onder meer bij het vinden van oorzaken waarom de borstvoeding minder goed gaat of zelfs helemaal niet lukt.

Kennis up-to-date

Regelmatig laat ik mij bijscholen en neem ik deel aan congressen over mijn vakgebied in binnen- en buitenland. Elke 5 jaar laat ik mij als lactatiekundige IBCLC hercertificeren.

Meer dan alleen borstvoeding en kolven

Door mijn achtergrond als kinderverpleegkundige kan ik je met meer dingen helpen dan met deskundig advies en praktische tips over borstvoeding en kolven alleen. Je kan bijvoorbeeld ook bij mij terecht met vragen over de geleidelijke overgang van borst- of flesvoeding naar vaste voeding. Welke methode past het beste bij jou en je kind: gepureerde lepelvoeding of de Rapley/Kleintjes-methode? Ook kan ik je deskundig adviseren over inbakeren.

Mijn eigen borstvoedingsverhaal

Ik heb een groot gezin met vier kinderen. Al mijn kinderen hebben borstvoeding gekregen, maar dat ging echt niet altijd vanzelf. Zelf ben ik ook van alles tegengekomen: pijn bij het voeden, baby’s die de borst- of fles weigeren, spruw, borstontstekingen, allergie, reflux etc. Graag deel ik mijn kennis en ervaring met jullie!

Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn
Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn
Baby en Borstvoeding Lactatiekundigen | Utrecht - Leidsche Rijn